Викрито російського «крота» у Національній гвардії, який збирав інформацію про дислокацію бойовиків (ФОТО)

Російська спецслужба залучила його дистанційно через популярну ігрову інтернет-платформу

ФОТО: СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки на Київщині затримала «крота» російської розвідки, який збирав розвіддані про «Гвардію наступу» МВС України. Агентом виявився місцевий мешканець, мобілізований до лав Національної гвардії. Прго це повідомила Служба безпеки України.

До співпраці ворожа спецслужба залучила його дистанційно через популярну ігрову інтернет-платформу, де він періодично публікував свої антиукраїнські коментарі. Агент збирав для росіян інформацію про дислокацію та переміщення бойових підрозділів «Гвардії наступу» МВС України. Передусім ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення «Рубіж». Отриману інформацію агресор використовував для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Читайте також: СБУ затримала банду рекетирів, які видавали себе за військових та тримали в страху жителів західних областей України (ФОТО).

Ці відомості агент передавав окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів з електронними координатами українських об’єктів. Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років тюрми.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також