Віктор Медведчук подав позов проти Володимира Зеленського

Буде суд

Кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук намагається скасувати санкції, які проти нього запровадила Рада нацбезпеки і оборони України. Про це інформує «Судова влада України».

Його позов 29 грудня надійшов до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Відповідачами є президент Володимир Зеленський, РНБО та СБУ. Заявник — Віктор Медведчук. Він вимагає, щоб суд визнав протиправним та скасував окремі положення указу президента від 19 жовтня 2022 року №726.

Документом було запроваджено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Персональні санкції проти Віктора Медведчука застосували на п’ять років. Серед них блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, заборона надавати кредити і здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів, припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей тощо.

Раніше голова СБУ розкрив «цікаві» свідчення Медведчука перед обміном. Також Медведчук і Марченко засвітилися на тимчасово окупованій території.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт