Вікторія Нуланд: США вже спрямували українським військовим бомби GLSDB

Бомби вже прямують на фронт для використання українськими військовими

Фото Еспресо

Бомби  Ground-Launched Small Diameter Bomb  (GLSDB) прямують вже на фронт для використання українськими військовими. Це відбувається у рамках допомоги від США. Про це повідомляє РБК-Україна зі слів заступника державного секретаря США Вікторії Нуланд на брифінгу у Києві.

Вона нагадала, що від початку повномасштабного вторгнення росіян українським захисникам вдалося деокупувати 50% територій, які намагався захопити агресор. Також значних збитків було завдано сухопутним військам рф та Чорноморському флоту рф. Це призвело до зростання української економіки від 4% до 5%, чому «країни світу мають позаздрити».

Нуланд наголосила, що США продовжують передавати Україні допомогу у сфері безпеки.

"Це включає нові інвестиції та нові системи озброєння, такі як легкі бомби малого діаметра (Ground Launched Small Diameter Bomb, GLSDB - ред.), які прямують на фронт, а також підтримку відновлення оборонно-промислової бази України та нашої власної, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати боротися з тими, хто хоче вкрасти свободу", - зазначила Нуланд.

Заступник держсекретаря розповіла, що у столиці України вона спілкувалася про клімат для міжнародних інвестицій та продовження розвитку українських інституцій, що необхідно для боротьби з корупцією та тіньовою економікою.

Бомби GLSDB: характеристика

Для довідки: Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB — скорочено) дослівний переклад — бомба малого діаметра наземного запуску) – це малогабаритний високоточний боєприпас. Його називають «розумною бомбою» або «крилатою бомбою».

GLSDB поєднує в собі авіаційну бомбу малого діаметра GBU-39 з ракетним двигуном від реактивного снаряда M26.

Читайте також: Вікторія Нуланд розповіла, коли буде створено Міжнародний трибунал

Такий снаряд може вражати цілі на відстані до 150 кілометрів. Для наведення на ціль зброя використовує супутникову систему позиціонування (GPS) та інерціальну навігаційну систему.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена