Винесено вирок нацгвардійцю, який співпрацював з росіянами з 2019 року

Збирав та передавав їм інформацію про іноземну військову допомогу та навчання українських воїнів

ФОТО: ілюстративне

Український суд виніс вирок зраднику, який «зливав» до рф інформацію про навчання бійців Нацгвардії. Зрадника засудили до 12 років ув'язнення. Наразі він перебуває в Київському СІЗО. Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора.

В межах слідства було встановлено, що колишній командир взводу в одному із центрів підготовки підрозділів Нацгвардії був завербований кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління генштабу ЗС рф.

Зраднику було обрано псевдонім «Річард» та визначено ключові завдання розвідувально-підривної діяльності проти України.

Прокурори у суді довели, що з грудня 2019 року засуджений співпрацював зі спецслужбою рф. Він збирав та передавав їм інформацію про іноземну військову допомогу підрозділам Нацгвардії, зокрема щодо бойової підготовки українських воїнів.

В Офісі генпрокурора зазначили, що несанкціонована передача таких відомостей представникам спецслужб країни-агресора завдає шкоду національним інтересам, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Читайте також: стала відома кількість зрадників, оголошених у міжнародний розшук.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк