Винищувачі F-16 для України: названо кількість і термін надходження літаків, - ЗМІ

Що відомо

Фото ілюстративне

Очікується, що дванадцять українських пілотів будуть готові до бойових польотів на винищувачах F-16 до літа 2024. Але до моменту повернення пілотів до України їй буде передано лише 6-ть літаків із приблизно 45-ти, обіцяних європейськими союзниками.

Про це повідомляє видання  The New York Times передає ТСН

За інформацією ЗМІ, реактивні літаки готові, а льотні інструктори чекають у новому навчальному центрі на авіабазі Фетешті в Румунії, створеному для навчання українських пілотів керувати літаками F-16. Але є заковика: українські пілоти ще не прибули.

Досі не відомо, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі. Але це не означає, що пілотів не готують. Очікується, що 12 пілотів – менше, ніж повна ескадрилья – будуть готові до бойових польотів на F-16 до літа 2024 року після десяти місяців навчання в Данії, Британії та США.

"Але до того моменту, коли пілоти повернуться до України, буде поставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів, які обіцяли європейські союзники", – вказано у статті.

Тим не менш, їхнє довгоочікуване прибуття на поле бою відбудеться невдовзі.

Раніше повідомлялося, що F-16, ймовірно, будуть озброєні ракетами малої та середньої дальності, а також бомбами. Це частково компенсує Україні дефіцит боєприпасів наземного базування.

Читайте також: у цьому році нові винищувачі будуть у нашому небі, – Зеленський

Однак офіційні особи погоджуються, що залишається багато невизначеності щодо того, коли кожна країна надішле свої літаки, скільки їх буде, наскільки можна буде навчити пілотів і як Україна отримає достатньо людей, які зможуть належним чином обслуговувати F-16.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також