Випрошує смаколики та має своє місце для відпочинку: олень майже щодня розгулює селом на Рівненщині (ВІДЕО)

Олень вже став невід'ємною частиною життя села

ФОТО: скриншот з відео

У селі Зарічне на Рівненщині вулицями розгуляє контактний олень Борис. Він є улюбленим клієнтом місцевих магазинів та вже навіть встиг стати зіркою соцмереж.

Користувачі Мережі жартують, мовляв, кругом ліс, а Борису до вподоби у місті посеред людей. Вперше місцеві жителі побачили його шість років тому. І тепер тварина майже щодня йде на променад до села.

Незвичайне ім'я для оленя запропонували місцеві мешканці, які ледве не щодня зустрічають Бориса на вулицях села. Про це йдеться в ексклюзиві TSN.UA. 

«Наша улюблена тварина, наша зірка, яка ходить по Зарічному, як у себе вдома. Ми кожного дня бачимо його. По нашій території часто туди-сюди ходить. У нього улюблене місце — лежати біля пошти у квітнику», - розповідає місцева жителька Валентина Смоляк.

Власник Бориса, інженер з охорони та захисту лісу Зарічненського лісгоспу Руслан Христюк, купив оленя шість років тому на Волині з метою розведення тварин й привіз його в Зарічненський лісгосп.

Місцеві жителі оленя люблять і підгодовують. Обід, як-то кажуть, за розкладом.

«Любить яблука, банани, грушки, буряки. Вже йому й пиво наливали. Такий хлопець, що любить все», - розповів пан Руслан.

Зі слів інженера, три роки тому, взимку, у вольєр до оленів пробрався вовк і вбив одну з олениць. Після цього випадку Руслан випустив усіх тварин до лісу. Борис зник, але менш ніж за рік повернувся до власника. Відтоді олень часто навідується до людей.

Звичайно, тварина трішки робить шкоди – полюбляє смакувати тюльпанами і ходить по магазинах, видурюючі їжу, але селяни кажуть, щоб з села Бориса не виселяли, бо через нього в місцину потягнулись туристи. Голова Зарічненської селищної тергромади Богдан Квачук навіть взяв оленя під свою опіку.

Неординарний мешканець вже давно став невід'ємною частиною життя села Зарічне, де кожен знає, де його можна зустріти та як його назвати.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також