Вірменія відмовилася проводити військові навчання з росією і білоруссю

Навчання ОДКБ мали відбутися у Вірменії

ARMENIAN GOVERNMENT PRESS SERVICE / HANDOUT

Вірменія вважає недоцільним проведення навчань Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) на своїй території. Про це на пресконференції заявив прем’єр Вірменії Нікол Пашинян, повідомляє «Судово-юридична газета».

«Міністр оборони Республіки Вірменія письмово поінформував об’єднаний штаб ОДКБ, що ми не вважаємо за доцільне проведення таких військових навчань на території Республіки Вірменія в цій ситуації. Цього року ці військові навчання не відбудуться», – сказав Пашинян.

Коментуючи повідомлення про те, що Вірменія поставила Росії ультиматум щодо того, що якщо Лачинський коридор не буде відкритий до 10 січня, Вірменія вийде з ОДКБ, Пашинян відповів. «Я не вважаю, що ми повинні говорити з нашими партнерами мовою ультиматумів. Те, що ми маємо сказати про цю ситуацію, вже було сказано, і, за великим рахунком, додати нічого».

У цьому році «миротворчі» навчання ОДКБ «Непорушне братство» мали відбутися у Вірменії. Ці навчання є командно-штабними, в них задіяні «миротворчі контингенти» всіх шести країн ОДКБ.

Довідково. Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ, Ташкентський договір) — військово-політична міжнародна організація, до якої входять білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія та Таджикистан.

Як повідомлялося, влада Киргизстану ухвалила рішення скасувати навчання ОДКБ на своїй території. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий