«Visa» та «Mastercard» зупиняють роботу на Росії

«Ця війна та поточна загроза миру та стабільності вимагають, щоб ми відповідали відповідно до наших цінностей» — «Visa»

«Visa Inc.» та «Mastercard» оголосили про призупинення своєї діяльності в Росії. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Починаючи негайно, «Visa» працюватиме зі своїми клієнтами та партнерами в Росії, щоб припинити всі транзакції «Visa» впродовж найближчих днів. Після завершення всі транзакції, ініційовані з картками «Visa», випущеними в Росії, більше не працюватимуть за межами країни, а будь-які картки «Visa», випущені фінансовими установами за межами Росії, більше не працюватимуть на території Російської Федерації», — йдеться в повідомленні.

«Ми змушені діяти після неспровокованого вторгнення Росії в Україну та неприйнятних подій, свідками яких ми стали. Ми шкодуємо про вплив, який це матиме на наших шановних колег, і про клієнтів, партнерів, продавців і власників карток, які ми обслуговуємо в Росії. Ця війна та поточна загроза миру та стабільності вимагають, щоб ми відповідали відповідно до наших цінностей», — сказав головний виконавчий директор «Visa Inc.» Ел Келлі.

У «Mastercard Іnc.» заявили, що картки, випущені російськими банками, більше не підтримуватимуться мережею «Mastercard», і будь-які картки «Mastercard», випущені за межами країни, не працюватимуть у російських продавців чи банкоматів. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також