Витягала бійців з того світу: навіки зупинилося серце бойової медикині Ірини Казьміної

Ірина була хірургом і рятувала життя бійців

Тринадцятого вересня село Судилків на Шепетівщині провело захисницю України Ірину Казьміну в останню земну дорогу.

За повідомленням газета «Шепетівський вісник», Ірина Сергіївна народилася 22 липня 1983 року у селі Іванівка на Дніпропетровщині. Проте саме Судилків був їй дуже близьким, адже тут проживає її родина по матері.

Старший лейтенант медичної служби військової служби за мобілізацією, Ірина Казьміна проходила службу в одній із комендатур охорони та обслуговування повітряного командування «Схід». Бойова медикиня, хірург, рятувала життя воїнам-захисникам-побратимам, надавала кваліфіковану медичну допомогу тим, хто її найбільше потребував у ці тяжкі для нашої країни часи.

Провести військову медикиню до місця останнього спочинку прийшли військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади.

Поховали Ірину Сергіївну Казьміну в селі Судилкові з усіма військовими почестями.

«Трагічна звістка сколихнула родину українських Захисників та Захисниць. В одній з лікарень Дніпра навіки зупинилося серце бойової медикині, лейтенантки медичної служби, хірурга Ірини Казьміної.

Ірина Казьміна — старший лейтенант медичної служби. На військову службу потрапила за мобілізацією. Служила в одній із комендатур охорони та обслуговування повітряного командування «Схід». Ірина була хірургом і рятувала життя бійців.

Читайте також: виконуючи бойове завдання отримала смертельне поранення кулеметниця Світлана Смоленська.

Ірина відійшла у засвіти в лікарні Дніпра 12 вересня. Тепер їй навіки 40 років. Попрощались з медикинею 13 вересня на Хмельниччині», повідомляє «Реальний Лівобережний».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий