Виявлено нові факти у справі вбивства Фаріон та важливі деталі злочину

Знайдено будинок у лісі, яким міг користуватися підозрюваний

Поліція виявила на околицях Львова дачний будиночок, яким міг користуватись зловмисник під час підготовки замаху на мовознавицю і громадську діячку Ірину Фаріон. Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова арештував знайдено там речі, які можуть належати вбивці. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу суду.

 У документі йдеться про те, що будиночок виявили під час слідчих дій 21 липня. Він розташований на ділянках городнього товариства «Малі Голоски» - у лісовій місцевості в урочищі Голоски в Шевченківському районі Львова. 

«Під час відпрацювання шляхів підходу та відходу від місця події особи, що може бути причетною до вчинення даного кримінального правопорушення, у лісовій місцевості  було виявлено будинок, у якому могли були речі та предмети, що зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення», - йдеться в ухвалі. 

Поліцейські знайшли у будиночку різні речі, якими міг користуватися нападник. Їх вилучили та долучили до справи.

Серед знайденого вилучено:

  • пластикову пляшку ємкістю 2л, два паперових стакани, посудина з фольги, які поміщено в картонну коробку;
  • пластикову пляшку ємкістю 2 л, яку поміщену у картонну коробку;
  • пластиковий харчовий контейнер, три паперові одноразові тарілки, дві пластикові тарілки, одноразові виделки у к-сті 17 шт., одноразові ложки у к-сті 14 шт., керамічну тарілку, які поміщено у паперовий конверт;
  • три пластикові стакани, які поміщено в паперовий конверт;
  • дві пластикові пляшки ємкістю 1,5 л, дві пластикові пляшки ємкістю 2 л, пластиковий стакан, які поміщено у картонну коробку;
  • матрац, який поміщено у картонну коробку;
  • дві подушки, покривало, які поміщено у картонну коробку;
  • попільничку з чотирьма недопалками, які поміщено у паперовий конверт;
  • пачку з-під сигарет «Мark», яку поміщено в паперовий конверт;
  • картонну коробку в якій знаходиться свічка, фольга, два пластикові стакани та фрагмент паперу, які поміщено у картонну коробку.

Справа стосовно підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

Пізніше захист підозрюваного подав апеляцію на ухвалу суду про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. І вже у понеділок, 5 серпня відбудеться апіляційне засідання по справі підозрюваного у вбивстві Фаріон. О 15:00 у Львівському апеляційному суді розпочнеться засідання.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також