Війна незабаром увійде в нову фазу — Британська розвідка

Найважчі бої перемістяться

Російські війська зосереджуються на півдні в очікуванні контрнаступу України або готуючись до можливого штурму. Про це повідомляє Британська розвідка.

Довгі колони російських військових вантажівок, танків, буксируваної артилерії та іншого озброєння продовжують віддалятися від українського Донбасу та прямують на південний захід.

Техніка переміщується з окупованих росією Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та з материкової частини росії через Керченський міст до Криму.

Батальйонні тактичні групи (БТГ) чисельністю від 800 до 1000 військовослужбовців були розгорнуті в Криму і будуть використані для підтримки російських військ у Херсонській області.

2 серпня 2022 року до Криму перекинуто нову БТГ, а також передислокують БТГ зі складу Східного угруповання військ. Ймовірно, найближчими днями їх відправлять у Херсонську область.

Українські сили все частіше зосереджують свої цілі на мостах, складах боєприпасів і залізничному сполученні в південних регіонах України.

Включаючи стратегічно важливу залізничну гілку, яка з’єднує Херсон з окупованим росією Кримом, майже напевно використовуючи комбінацію ефектів блокування, пошкодження та руйнування, щоб спробувати вплинути на здатність росії матеріально-технічне поповнення запасів.

Війна росії проти України ось-ось увійде в нову фазу, коли найважчі бої перемістяться на лінію фронту довжиною приблизно 350 км, що тягнеться на південний захід від Запоріжжя до Херсона, паралельно річці Дніпро.

Нагадаємо, росія формує нові військові батальйони.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також