Війна переходить у бойові дії у стилі Першої світової війни

Росія показала, що може успішно атакувати лише одну вісь одночасно

Бойові дії в Україні влаштувалися в ритмі, що нагадує окопну війну в Першій світовій війні.

Джастін Крамп, виконавчий директор консалтингової компанії з питань безпеки Sibylline, каже «BBC», що конфлікт набув «мікрорівня». Це тому, що армія, що обороняється, на даний момент має перевагу в будь-якій битві.

Подекуди це сприяє українцям на своїй території; в інших випадках це підходить російським військам, які окупували захоплені ними міста.

Крамп, колишній військовослужбовець британської армії, каже, що Росія, схоже, має невеликий імпульс, оскільки її війська «йдуть вперед». Москва захоче захопити Сєвєродонецьк, а потім і решту східного Донбасу, щоб оголосити «будь-яку перемогу».

Він очікує, що Кремль зосередиться на Запоріжжі, а потім зробить нову спробу на Харків і спробує захопити Одесу на південному узбережжі.

Крамп каже, що російська війна на виснаження працює.

«Росія повинна мати можливість продовжувати платити за рахунками», — каже він, маючи на увазі витрати війни, а також людські жертви.

У результаті поганої тактики та інших недоліків Росія також показала, що може успішно атакувати лише одну вісь одночасно.

З точки зору України, пожертвування високоякісної зброї від західних країн — наприклад, ракетних установок, нещодавно обіцяних США та Великобританією — не є «срібною кулею».

За його словами, є також питання, як довго західні країни підтримуватимуть Україну.

Але Росія «не може залишити лінію фронту там, де вона є», — додає він, припускаючи, що Україна відмовиться від територій, які зараз знаходяться в руках її ворога.

Таким чином, існує ймовірність «у кращому випадку замороженого конфлікту».

Раніше, Шойгу анонсував прискорення спеціальної операції.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також