Війна в Україні перетвориться на тривалу та криваву битву — адмірал США

Він визнав, що важко передбачити дії російського лідера

Війна в Україні буде тривалою і кривавою, це прогнозує колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США адмірал у відставці Майк Маллен.

«Я думаю, на нас чекає довга війна», — сказав Маллен, маючи на увазі битву між українськими та російськими військами за схід України.

«Це буде криваво. Це очевидно. Це буде війна», — додав він.

Маллен виступив після переломного тижня, коли типово нейтральні країни Фінляндія та Швеція подали заявку на вступ до НАТО.

Маллен сказав, що дуже важливо, що Фінляндія та Швеція подали заявку на вступ до НАТО, враховуючи їхню багаторічну історію військового неприєднання.

Він додав, що його підбадьорює той факт, що президент Росії Володимир Путін вказав, що поки ці країни не становлять прямої загрози, він не буде їм мститися.

«Що мене вражає у Фінляндії та Швеції, так це те, наскільки глибоко нейтральними вони були десятиліттями і наскільки вони, очевидно, стурбовані цією загрозою, яку тепер створив Путін», — сказав Маллен.

Маллен сказав, що він не думає, що дії північних країн спонукатимуть Путіна застосувати ядерну зброю, він визнав, що важко передбачити дії російського лідера.

«Вона є частиною арсеналу Путіна. Він досить добре загнаний у кут і затиснутий, тому нам, безумовно, доведеться розглянути… ці можливі дії, які він може вжити», — сказав Маллен.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також