Військова частина відмовилась нарахувати виплати дружині загиблого солдата

Вона відсудила їх через суд

Військова частина відмовила дружині загиблого солдата у виплаті його останнього грошового забезпечення (100 тис. грн), через що жінка звернулась до Львівського окружного адміністративного суду. Про це повідомляє Zaxid.net.

До суду звернулась дружина старшого солдата, який проходив військову службу у одній з військових частин. У березні 2023 року під час лікування у медзакладі Запоріжжя військовий помер. Його смерть визнали такою, що пов’язана з виконанням обов’язків військової служби. Жінка звернулась до частини з проханням виплатити їй останнє грошове забезпечення загиблого чоловіка (100 тис. грн), але їй відмовили.

Представник військової частини надав відзив, у якому заявив, що смерть старшого солдата пов’язана з виконанням обов’язків військової служби, але не пов’язана з захистом Батьківщини, оскільки немає відповідної довідки. Він також зазначив, що загиблий військовослужбовець мав ще одну дитину від іншого шлюбу. Окрім цього, на його утриманні перебували батьки. Тому жінці сказали, що їй потрібно відкрити спадкову справу та надати свідоцтво про спадщину, щоб отримати виплати.

«Покликання відповідача на необхідність подати свідоцтво про право спадщину для отримання виплати не ґрунтуються на вимогах чинного законодавства, яким врегульовано спірні правовідносини. У свою чергу доводи відповідача, що смерть військовослужбовця не пов’язана з захистом Батьківщини, спростовуються матеріалами справи», – зазначила суддя Олена Крутько

Читайте також: У ТЦК роз'яснили, у яких випадках багатодітні батьки не мають права на відстрочку від мобілізації

Суддя визнала протиправною бездіяльність військової частини щодо не нарахування грошового забезпечення загиблого військового його дружині та зобов’язала здійснити відповідну виплату. Рішення ще можна оскаржити.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі