Військова Ярина Чорногуз заявила, що в армію можуть піти 100 тисяч жінок

Вона за мобілізацію жінок

Українська розвідниця і бойовий медик Ярина Чорногуз вважає, що мобілізація українських жінок буде корисною для держави, оскільки є чимало українок, які б могли бути корисні на передовій.Про це пише Ярина Чорногуз написала у своїй сторінці в Facebook.

«Давно хотіла висловитися на тему посилення мобілізації зі своєї оптики. Як військова з наразі чотирирічною вислугою, більшість якої минули на щоденних бойових виїздах і виходах у розвідувальній роті та взводі, я підтримую ідею мобілізації жінок. Певної кількості, наприклад 100 тис., відповідно до потреби в армії. З відбором відповідно до фізичних здібностей, бажання і професійних навичок», – написала розвідниця.

На думку Чорногуз, в тій війні, що триває сьогодні, практично кожна, яка працює щодня за ноутбуком та/або водить авто, “здатна стати відмінним пілотом чи штурманом дрона”.

Військова вважає, що жінки, які не бояться крові, а також є відповідальними і фізично витривалими – здатні бути бойовими медиками.

«Жінки, які щодня займаються спортом, кросфітом, мають навички з роботою з підняттям ваги та досвід ходьби з похідним рюкзаком на довгі дистанції – за наявності мотивації можуть бути піхотинками та розвідницями… Це все реально. І таких жінок в Україні достатньо», – пише вона.

Крім того, Чорногуз уточнила, що ніхто не скасовував штабні та інші посади забезпечення, на яких, на її погляд, жінки нерідко демонструють себе “ефективнішими та системнішими”.

Розвідниця додає, що чимало українських жінок сьогодні не йдуть у військо не через страх бойових дій, а через страх зіткнутися зі знеціненням чоловіків.

Читайте також: раніше Кабмін відкликав законопроєкт щодо мобілізації

«Аби убезпечити цих жінок від стереотипів про “анажедєвачка”, яким важлива відсутність конкуренції з фізичними перевагами чоловіка під час претендування на бойові посади, вважаю за необхідне створення профільних, суто жіночих підрозділів для виконання бойових завдань. Вже неодноразово казала, що готова взяти участь у формуванні таких підрозділів», – пише вона.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також