Військові з Південної Осетії відмовилися брати участь у війні в Україні

РФ хотіла перекинути їх сюди, але солдати відмовилися.

Фото ілюстративне

Військові, яких РФ хотіла перекинути із самопроголошеної Південної Осетії на війну з Україною, відмовилися брати участь у бойових діях.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України з посиланням на дані розвідки.

«Декілька днів тому майже весь особовий склад однієї із батальйонних тактичних груп (дві мотострілкові роти та мінометна батарея), які були сформовані зі складу 4 військової бази зс рф (в/ч 66431, м. Цхінвалі, Південна Осетія) та були задіяні на Донецькому напрямку, відмовився від участі у військовій агресії проти України», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що 29 березня цих військових організовано перемістили до військового полігону «Кузьмінський» у Ростовську область, де з ними мав розмову заступник командувача 58 армії з військово-політичної роботи. Проте його заклики виявилися безрезультатними.

Колишній лідер Південної Осетії Едуард Кокойти підтвердив, що війська, які росія хотіла перекинути воювати проти України, склали зброю та повернулися додому.

«Ми всі стурбовані ситуацією навколо наших воїнів, які повернулися додому до Осетії із зони бойових дій. Ніхто не має права засуджувати цих хлопців або звинувачувати їх у боягузтві. Слід розібратися в причинах того, що сталося і з’ясувати, яким чином було організовано їхню участь. Цим ми займемося найсерйознішим чином», — наголосив Кокойти.

Крім того, в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що 29 березня від участі у бойових діях на території України також відмовилася понад половина особового складу однієї із рот мотострілецької дивізії Західного воєнного округу зс рф, передові позиції якого перебувають у районі міста Ізюм, Харківської області.

Там додали, що керівництво рф намагається переслідувати тих, хто відмовляється воювати проти України. Зокрема, для показового публічного покарання до кримінальної відповідальності вирішили притягнути 12 бійців краснодарської роти ОМОН «Пластун» росгвардії, які відмовились їхати в Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також