Військовим однієї з країн наказали готуватися до можливого удару балістичною ракетою КНДР

Японії

Міністр оборони Японії Хамада Ясукадзу наказав Силам самооборони вжити заходів для підготовки до очікуваного запуску балістичної ракети Північною Кореєю.  Про це пише NHK.

Його наказ став відповіддю на повідомлення північнокорейських ЗМІ в середу, в якому мовилося про те, що Пхеньян перебуває на завершальній стадії підготовки до запуску того, що він називає першим військовим супутником-шпигуном країни. Запуск може включати використання технології балістичних ракет.

Північна Корея 2012-го і 2016-го років вже запускала балістичні ракети, які, за її словами, були супутниками. Ракети пролетіли над районами поблизу островів Сакісіма в південній японській префектурі Окінава.

Хамада Ясукадзу видав наказ у суботу, 22 квітня, спонукаючи Повітряні сили самооборони розгорнути підрозділи, які керують наземною системою перехоплення PAC3, на Окінаві.

Очільник оборони також наказав Морським силам самооборони розгорнути есмінці, оснащені системою відстеження ракет Aegis, яка має передову радіолокаційну систему та ракети-перехоплювачі.

Читайте також: уПівнічній Кореї різко висловилися про рішення США надати танки Україні

Наземним силам самооборони було наказано підготуватися до заходів, щоб мінімізувати шкоду від предметів, які можуть впасти на Окінаву.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт