Військовий експерт назвав напрям наступу з білорусі

У напрямку Луцьк–Львів

Російська Федерація збиратиме на території білорусі угруповання до середини зими. Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в ефірі «Право на владу».

Вони хочуть до Нового року сформувати на території білорусі угруповання у розмірі 120 тисяч. Це потрібно для реалізації удару в напрямку Луцьк–Львів.

«Я думаю, що на сьогодні оці 20 тисяч, які прибули, плюс мобілізація, яку зараз Лукашенко збирається провести у сільській місцевості. Поки що він каже, що це для збору врожаю, але я думаю, що це буде реальна мобілізація», — сказав експерт.

«Кінець контрактів на реконструкцію чи відновлення на білоруській залізниці погрузочно-вантажних рам і шляхів під’їзду до них заплановано на кінець листопада. Я так думаю, що основна техніка і озброєння почнуть прибувати десь в другій половині листопада, а формування буде десь у грудні», — додав він.

На початку вторгнення з боку білорусі зайшло угруповання близько 40 тисяч військових, з двох напрямків.

«Це угруповання буде 100 % у підпорядкуванні Генерального штабу російської федерації», — пояснив Жданов

Перебування такої кількості мобілізованих росіян на території білорусі означатиме окупацію країни.

«Далі перебування у влади лукашенка нікого не буде цікавити. З такою кількістю війська путін зможе утримувати будь-яку ситуацію на території білорусі. І зможе зломити будь-який спротив, якщо такий ще з’явиться, з боку збройних сил самої білорусі», — підкреслив експерт.

Нагадаємо, білорусь погрожує превентивними ударами, щоб не допустити «нападу».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт