Військовий експерт назвав терміни, скільки ще триватиме війна в Україні

Не найгірший прогноз

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі «Єдиного марафону» оцінив ситуація, яка зараз склалася в гарячих точках. Експерт заявляє, що захопити Донбас, дійти до Одеси чи Придністров’я, як планують росіяни, треба угруповання до 200 тисяч, якого РФ немає, тож це більше політичні заяви про наміри, а їх реалізувати неможливо, пише «ТСН».

Окрім того, Жданов зазначає, що наступальна операція від росіян може тривати 14–16 днів, більше не витримає жодна країна світу. Тож, він переконує, що від 19 квітня, коли почався наступ, потрібно, щоб минуло 7–10 днів і буде видно, де вони зупиняться, яких цілей досягнуть. За такий час війська будуть виснажені, тож потрібно буде перегрупування як їм, так і нам. Але він зазначає, що українські військові отримавши допомогу із Європи, вже тоді зможуть планувати контр наступальну операцію.

А ось боятись, що війська РФ почнуть бомбардувати конвої, які і везуть цю допомогу для України не варто. Жданов нагадує, що такі «лякалки» від Росії звучать вже від початку війни, але досі не здійснили. До того ж, конвої дуже професійно і добре маскуються, і росіяни не мають можливості їх відстежувати.

Щодо можливих терактів, які можуть влаштувати в Росії, щоб мобілізувати своїх людей на війну в Україні, експерт каже, що це цілком ймовірний сценарій. Але він може зіграти не на руку їм. Бо з оголошенням мобілізації може початись паніка. До того ж, цей резерв буде готовий до війни лише за три місяці, адже росіяни самі запевняють, що воюють вже не з Україною, а з самими НАТОвськими військами.

Нагадаємо, раніше Жданов говорив, що агресора може зупинити тільки повний розгром його армії. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також