Військовий експерт пояснив, чи може БПЛА вибухнути від удару об землю після його збиття

Уламки можуть завдати шкоди людям

ФОТО: ілюстративне

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що збитий безпілотний літальний апарат може вибухнути вже після удару об землю, але це залежить від відстані до цілі та місця влучання у сам дрон.

Про це Жданов розповів у ефірі свого «YouTube»-каналу.

«Так, на жаль може. Все залежить від того, коли збитий безпілотник. Якщо він далеко від цілі, він може не вибухнути або здетонувати у повітрі, якщо влучили в головну частину. Якщо ж він падає на землю, неподалік тієї цілі, в яку він летів, то підривник у його головній частині може бути зведений у бойовий стан. Тоді — так. Тоді при ударі об землю цей підривник спрацює і дрон вибухне», — пояснив військовий експерт.

Він додав, що ситуація залежить саме від дальності, на якій перебуває дрон від цілі, в яку він летить, і від того, куди влучили в цей дрон.

«Якщо в корпус або хвостову частину, там де двигун, то він може просто впасти. Якщо ж влучили в головну частину, то він може вибухнути. При цьому він вибухає в повітрі. Тільки осколки, що падають, можуть завдати шкоди людям, якщо на когось вони впадуть», — розповів Жданов.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ повідомили, скільки збито іранських дронів-вбивць.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк