Військовий експерт вважає, що Україна виграє цю війну, але найскладніша її частина ще попереду

Попереду на Україну чекає звільнення територій та вихід на державний кордон 1991 року

Фото: інформативне

У стратегічному масштабі Україна виграє цю війну. У політичному контексті ми її вже виграли, росія вже програла. У воєнному плані ми зараз перебуваємо посередині цієї війни.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов на своєму «YouTube»-каналі.

«Російська aедерація уже не може наступати, а Україна ще не може наступати. Ми досягнули паритету. Хоча це також можна віднести до наших перемог, до того ж це велика перемога — «другу армію світу», таку навалу зупинити і змусити їх перейти фактично до стратегічної оборони», — наголосив експерт.

Жданов наголосив, що вже тиждень фронт стоїть і не рухається.

«Так, є окремі штурмові дії окремими групами та підрозділами. Вони вже батальйонами не ходять в атаку, а лише ротами і взводами, або диверсійно-розвідувальними групами. Також намагаються дистанційно завдавати поразок, де є можливість. Але загалом фронт уже тиждень стоїть і не рухається в жодному напрямку», — зазначив він.

Військовий експерт попереджає, що на Україну ще чекає найскладніша частина війни.

«Але в будь-якому контексті ми виграємо цю війну. У воєнному сенсі на нас чекає ще найскладніша частина війни — це звільнення наших територій, вихід на державний кордон 1991 року. Найскладніше — бо наступати завжди набагато складніше, ніж оборонятися. Ми перемагаємо, але для перемоги потрібно ще буде багато-багато попрацювати», — підсумував він.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів