Військовий історик розповів, як Україна звільнить Херсон (ВІДЕО)

Знищення міста не буде

Фото ілюстративне

Військовий історик Роман Пономаренко спрогнозував, як відбуватиметься звільнення Херсону Збройними силами України. Про це він розповів в ефірі «Радіо НВ».

«Коли йдеться про вуличні бої, то відразу у голові виникає сценарій Маріуполя. Як його штурмували росіяни? Оточили місто і почали методично, квартал за кварталом, з мирними мешканцями зносити [місто] під корінь, як то кажуть. Я впевнений, що ЗСУ не буде діяти за таким сценарієм. У нас буде більш сучасна тактика дій», — вважає Пономаренко.

Пономаренко переконаний, що українські військові проходили навчання в Великій Британії, де  їх вчили тактики дій у міських умовах.

«Думаю, отримані знання дуже допоможуть їм у вуличних боях у Херсоні. ЗСУ у цій війні показали себе неперевершеними майстрами міських боїв. Щоправда до цього ми діяли тільки в обороні, але тепер, якщо дійде до вуличних боїв у Херсоні, ми це продемонструємо і в наступі, щоб звільнити місто з мінімальними пошкодженнями, з мінімальними втратами серед цивільного населення», — переконаний історик.

Раніше повідомлялося, що Суровікін намагається обдурити Збройні сили України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена