Військовий медик розповів, як російський Червоний Хрест знущався над українськими полоненими

Знімали на відео та реготали

ФОТО: скриншот з відео

Звільнений із російського полону сержант ЗСУ, парамедик Орест Грицюк звинуватив російських представників Червоного Хреста в тому, що вони знущалися з українських військовополонених. Про це він розповів у відеоінтерв’ю журналісту Юрію Бутусову.

Орест перебував у полоні майже 9 місяців.

«Запит від Міжнародного Червоного Хреста про те, що я знаходжуся в полоні, прийшов через тиждень після того, як мене поміняли. До речі, Міжнародний Червоний Хрест, пішли в задницю, уроди страшні. Вони приїжджали, їхні російські представники, ми крокували, співали пісні - вони знімали все це на відео, реготали, по плечам нас хлопали і обзивали всякими нехорошими словами - це представники Міжнародного Червоного Хреста із росії», - заявив Грицюк

Зауважимо, що Червоний Хрест складається з Міжнародного комітету, а також із локальних осередків. У своїх заявах ця гуманітарна організація називає війну в Україні «конфліктом».

Раніше голова білоруського Червоного Хреста Дмітрій Шевцов під час поїздки на Донбас заявив, що його організація вивозить українських дітей з окупованих територій і обурився, що їх за це вважають злочинцями.

34-річний військовий і парамедик Орест Грицюк родом з Нетішина Хмельницької області. До повномасштабної війни працював у патрульній поліції Києва, а згодом – психологом на «Новій пошті». Мав досвід у тактичній медицині, на фронт вирушив у перші місяці війни.

Читайте також: Україна зробила ще один крок до повернення більшої кількості військовополонених.

Орест Грицюк воював на Донеччині. Потрапив у полон 14 серпня 2022, повернувся додому 26 квітня 2023.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк