Військовий облік 2023: українців зобов’язали регулярно особисто приходити до військкоматів для оновлення даних

Які правила оновлення даних впроваждено

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів в 2023 році, затверджений у Постанові КМУ № 1487, передбачає обов’язок актуалізувати дані про зміну місця проживання та інші дані.

Як повідомляє «NV», частина правил залишилася із колишнього порядку, проте тепер чоловіки і жінки повинні оновлювати дані про себе не рідше ніж раз на п’ять років в територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки.

Як і коли треба оновлювати дані в ТЦК

Якщо призовник, військовозобов'язаний або резервіст змінив адресу місця проживання чи інші персональні дані, він зобов’язаний особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни в той орган, де він перебуває на військовому обліку — у тому числі через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-комунікаційні системи.

Якщо чоловік чи жінка не подали про себе інформацію до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, то має особисто (так само в семиденний строк з дня внесення змін до персональних даних):

прибути з паспортом громадянина України та військово-обліковими документами до ТЦК, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки вже за новим місцем проживання;

стати там на військовий облік (або ж знятися з військового обліку чи внести зміни до облікових даних).

Також у разі наявності відстрочки, громадяни мають подавати щороку до 1 жовтня до ТЦК документи, що підтверджують право громадян на відстрочку від призову на строкову військову службу.

Особисто регулярно звіряти дані в ТЦК

Оновлення для правил про військовий облік 2023 ― це звіряти не рідше одного разу на п’ять років власні персональні дані з обліковими даними ТЦК, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

При цьому призовники, військовозобов'язані та резервісти не можуть змінювати місце проживання без дозволу керівника ТЦК та СП з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час ― це правило залишилося із минулого Порядку.

Як повідомлялося, в Україні прискорять збір даних про військовозобов’язаних за допомогою державних реєстрів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий