Військовий облік жінок: чи повинні жінки за кордоном ставати на військовий облік

Мобілізувати жінок у ЗСУ примусово не будуть

Фото: інформативне

З 1 жовтня в Україні жінки певних професій та спеціальностей мають стати на військовий облік. Деякі українки, через військову агресію росії виїхали за кордон.

Нардепка та членкиня Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Вікторія Вагнєр пояснила, чи потрібно жінкам повертатися в Україну, щоб стати на військовий облік.

Про це пише «НВ».

Якщо військовозобов’язані жінки перебувають за кордоном, то вони можуть стати на облік у дипломатичних установах України.

За словами Вагнєр, ЗСУ треба мати не лише боєздатну армію, а також великий оперативний резерв. Окрім того, багато роботи передбачено у тилу, а не на фронті.

«Адже для ефективності фронту необхідно забезпечити безперебійну тилову роботу: від обліку, логістики до харчування та медичного забезпечення», — додала вона.

Нардепка підкреслила, що після війни слід організувати військову підготовку в Україні для тих жінок, які цього хочуть.

«У післявоєнному майбутньому необхідно організувати військову підготовку всіх бажаючих громадянок України для того, щоб вони могли скласти кваліфікований резерв задля ефективної роботи армії на всіх рівнях захисту: від передової до тилового забезпечення», — резюмувала експертка.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також