Військовий пояснив, чому цифри мобілізації мають бути в таємниці

Відповідь Голови Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що обговорення публічно того, скільки людей потрібно мобілізувати, є небезпечним, бо це допомагає ворогу прогнозувати наші дії та ресурси. Про це він розповів у етері Еспресо.

«Питання цифр - скільки потрібно мобілізовувати, я вважаю, що недоцільно обговорювати це взагалі, бо для ворога це дає розуміння кількості, яку хочеться призвати людей. Можна легко спрогнозувати під що їх будуть застосовувати, яка наявність техніки може з'явитися додатково в нас. Тобто де ми можемо потенційно, скажімо, активізувати свою роботу. Те, що мобілізовувати людей потрібно - це однозначно і тут питання навіть стоїть, як на мене, не в тому, щоб призвати 500-600 тисяч, - наголошує військовий. - Для мене в рази стоїть важливіше питання, щоб люди, які не залучені зараз у військовій справі потенційно були готовими взяти зброю, тим паче якщо ми чекаємо цей законопроєкт, який має внести зміни в закони про мобілізацію, військову службу, тотальний опір, то власне тут важливіше говорити, якими силами й засобами готувати те ж саме цивільне населення, або потенційних майбутніх рекрутерів».

Військовий заявляє, що за два роки війни Україна мала зрозуміти, що чинних військовослужбовів потрібно підсилювати.

«Ми хочемо зброю, техніку від союзників, але на них все одно потрібно посадити людей і окрім техніки ще потрібно багато інших нюансів, та ж сама логістика, її відновлення, ремонтні бази, які, як правило залучають в рази більше людей, аніж, скажімо, бійців на полі бою. Знову ж таки, скільки наші союзники зможуть до себе взяти на навчання людей, скільки ми зможемо підготувати. Тому цифри варто тримати в таємниці, це моя суб'єктивна думка», - підсумував голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, затягування закону - це злочин проти держави.

«На жаль, ряд політиків абсолютно забавилися в політику і штучно затягують процес, інколи абсолютно дурними пропозиціями. Знов, це маніпуляція й зловживання регламентом. Маю велику надію, що, окрім якогось політичного вироку, в майбутньому цим займуться правоохоронні органи, бо я бачу, що ті фракції, які у свій час гальмували військову службу в резерві, які гальмували законопроєкт про тотальний опір, ті ж самі й зараз десь блокують закон про мобілізацію, роблячи ставку на ухилянтів», - підсумував Тимочко.

Додамо, що 21 січня президент України Володимир Зеленський назвав законопроєкт про мобілізацію питанням справедливості.

Однак президент наголосив, що не бачить потреби мобілізовувати пів мільйона людей.  

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також