Військовий з Тернополя загинув на фронті протягом місяця після призову (ВІДЕО)

Зараз у ТЦК проводять перевірку

Фото ілюстративне

Мобілізований з Тернополя Богдан Покітко загинув на фронті менше ніж через місяць після отримання повістки. Про це повідомила волонтерка Оксана Огородник у Facebook.

Згодом було оприлюднено подробиці мобілізації та проходження військової підготовки 33-річним українцем.

За її інформацією чоловік був призваний у другій половині січня 2023 року «шляхом примусового вручення запрошення та доставлення до ТЦК на зупинці громадського транспорту у м. Тернопіль».

«Навчання бійця (в учбовій частині та на полігоні) – НЕ ПРОХОДИВ. Навчання поводження зі зброєю – НЕ ПРОХОДИВ. (Розбір-збір АК і все). В армії – не служив», – заявила Оксана Огородник.

Тернопільський обласний ТЦК СП та  прессекретарка ТЦК Олена Величанська в коментарі «Українській правді»

В коментарі виданню в ТЦК повідомили, що військовий отримав повістку у першій половині січня, був призваний до війська 18 січня, а вже 31.01 склав присягу.

Вже 12 лютого захисника перевели до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого.

 "Наразі у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.

Такий випадок, який стався з солдатом, не є системним.

Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч".

Раніше повідомлялося, що на війні з російським окупантом загинув боєць зі Львівщини

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також