Військовий ЗСУ назвав критичну потребу армії

Ті, хто прийшов з самого початку повномасштабного вторгнення рф, «плавно закінчилися».

Фото умовне з відкритих джерел

В Україні мобілізація цього 2024 має бути покращена, адже в армії не вистачає молодих солдатів. Таку думку висловив командир батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Збройних сил Олексій Тарасенко в ефірі каналу «Еспресо».

У лавах українського війська зараз за словами комбата перебувають в основному чоловіки дуже старшого віку із купою проблем, які зазвичай виникають у певному віці. Військовий каже, що середній вік оборонця України становить понад 40 років.

Комбат Тарасенко підкреслив, що армії потрібні свіжі сили, зокрема, й через те, що ті, хто прийшов з самого початку повномасштабного вторгнення рф, «плавно закінчилися».

Військовий зазначив, що захисники не обов'язково загинули. Дехто міг бути поранений, хтось перевівся у тил, оскільки не витримав психологічно.

«Звісно, що у військах чекають свіже поповнення дуже сильно, тому що на багатьох напрямках, в багатьох підрозділах ситуація цілком собі критична із особовим складом, і якість особового складу, який навіть приходить, залишає бажати кращою», – додав він.

Раніше Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради свій законопроєкт про мобілізацію. Згідно з інформацією на сайті парламенту, станом на вечір 11 січня статус законопроєкту про мобілізацію – «Проєкт відкликано».

Також голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив, що законопроєкт про мобілізацію після палких дискусій повертається на доопрацювання Кабміну. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена