Військовослужбовця одного із львівських військових вишів підозрюють у нелегальному переправленні військовозобов’язаних за кордон

Організатором схеми виявився зловмисник, який перебуває у слідчому ізоляторі

На Львівщині викрили двох осіб, яких підозрюють у нелегальному переправленні військовозобов’язаних за кордон.

Як інформує Спеціалізована прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Організував нелегальний канал переправлення ухилянтів 41-річний обвинувачений, який утримується у слідчому ізоляторі на Львівщині. До протиправної схеми він залучив військовослужбовця одного із львівських військових вишів.

Встановлено, що спільники зобов’язувались виготовити для «клієнтів» відповідні військово-облікові документи та інші папери, які нададуть право безперешкодного виїзду до країн Євросоюзу, а також обіцяли забезпечити зняття їх із військового обліку. Такі послуги оцінили у 13 тисяч доларів США з людини.

Правоохоронці задокументували отримання військовим першої частини обумовленої суми коштів у розмірі 5,5 тис доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання для військового міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Як повідомляє СБУ, у результаті комплексних заходів Служба безпеки викрила ділків, які сприяли потенційним призовникам незаконно перетнути кордон нашої держави.

Організатором схеми виявився 41-річний зловмисник, який перебуває під вартою за обвинуваченням у збуті кокаїну.  За оперативними даними він дистанційно залучив пособників та координував їх дії щодо організації «нелегальних трафіків».

Послуги «квитка на втечу» оцінювали у 13 тисяч доларів США з особи.

За ці кошти ділки обіцяли виготовити ухилянтам відповідні військово-облікові «документи» щодо непридатності до військової служби та зняття їх з військового обліку. А також внести дані втікачів до однієї з інформаційних систем, що надавало б їм право безперешкодно виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

Правоохоронці встановили учасників злочинної схеми та провели обшуки за місцями їх перебування під час яких виявлено докази протиправної діяльності.

Станом на сьогодні організатору та ще одному фігуранту справи вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Читайте також: у Військовому коледжі у Львові проводили обшуки.

Триває розслідування для встановлення інших учасників протиправної схеми.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі