Влада білорусі відкриває кордони для контрабанди підсанкційних товарів — розвідка

Білорусь сподівається зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок стимулювання контрабанди

Фото: Міноборони України

Через погіршення фінансової ситуації та санкцій білоруська влада надала негласну вказівку прикордонникам РБ не перешкоджати контрабанді на кордонах з Україною, Польщею та Литвою.

Про це сьогодні, 14 липня, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Командуванню Державного прикордонного комітету білорусі керівництво країни надало негласну вказівку — не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою», — повідомили у відомстві.

Таке рішення пов’язане з різким погіршенням фінансової ситуації у країні через накладені на режим Лукашенка санкції з боку країн Заходу.

Тож влада білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди. У першу чергу — тютюнових виробів місцевих виробників.

У такий спосіб режиму вдасться частково забезпечити ринок білорусі (а в подальшому і РФ) санкційними групами товарів, які раніше доставлялись з країн ЄС.

Список доволі широкий: запчастини до автомобільної техніки, господарські товари. Щоб посилити потік товарів, влада білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС.

Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також