Владімір Путін назвав війну в Україні «успішною». У нього все за планом

13 800 осіб з числа особового військового складу РФ — гарний план

Фото ілюстративне. Президент РФ

Владімір Путін, диктатор РФ назвав успішними дії російської армії в Україні та заявив, що війна йде за планом. Про це заявив Путін на нараді щодо заходів соціально-економічної підтримки російських регіонів, пишуть з посиланням на російські ЗМІ в «УП».

«Операція розвивається успішно, у суворій відповідності до заздалегідь затверджених планів».

За твердженням Путіна, тактика Міноборони РФ «цілком себе виправдала, робиться все, щоб уникнути втрат серед мирного населення», хоча від рук російських військових в Україні померли вже тисячі мирних мешканців, більше сотні з них — діти.

Господар Кремля також заявив, що західні покровителі «підштовхують Київ до кровопролиття», постачаючи зброю та найманців, — хоча саме Росія напала на Україну та наймає за гроші людей навіть у Сирії, щоб ті воювали в Україні.

Путін повторив, що Росія не має на меті окупувати Україну, — хоча його війська чинять жорстоке свавілля під Києвом та в інших містах України.

За словами президента РФ, якби російські війська діяли лише на Донбасі, це не призвело б до «ліквідації загрози», а там пролягла б «нова лінія фронту».

Путін також повторив штампи російської пропаганди: що нібито Київ з допомогою ззовні міг створити ядерну зброю, метою якої була б Росія, що на території України нібито створювалися компоненти біологічної зброї.

І Україна, і її західні партнери спростовували як розробки ядерної зброї, так і біологічної зброї.

Нагадаємо, що на чолі з Володимиром Путіним Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, після 8 років гібридної війни та окупації Криму, Донецька й Луганська.  

Від перших днів війни, яку Путін називає спецоперацією, РФ била по житлових кварталах міст, руйнуючи їх та вбиваючи мирних українців. Згодом, окупанти почали брати міста в облогу, мордуючи людей голодом та спрагою. 

Додамо, що, станом на ранок 16 березня, російські окупанти втратили 13 800 осіб з числа особового військового складу. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена