Внаслідок російських обстрілів Запорізької АЕС, спрацював аварійний захист (ВІДЕО)

«Енергоатом» оприлюднив відео роботи міномету

На Запорізької АЕС на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист внаслідок російських обстрілів. Про це повідомляє «Енергоатом».

«Станом на 08:00 год. 11 серпня 2022 року, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Періодичні обстріли ЗАЕС російськими військами з РСЗВ минулого тижня спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції», — повідомляє «Енергоатом».

Зазначається, що українські робітники станції продовжують працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

«ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається. Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу», — йдеться у повідомленні.

Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Також, у відомстві зазначають, що загарбники продукують фейки, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах ЗАЕС і міста-супутника. Втім, відео, зняте жителями тимчасово окупованого Енергодару, красномовно свідчить про геть протилежне.

На відео чути, як «працює» міномет. Перший звук (більш дзвінкий та короткий) — постріл на вихід, другий — момент вибуху міни, випущеної зі зброї. Між пострілом і розривом міни — менше трьох секунд... Отже, абсолютно очевидно, що захоплене місто обстрілюють ті, хто його окупував, і безпосередньо «зсередини».

Додатковими доказами є дальність використання мінометної зброї. Адже ЗСУ дислокується на протилежному березі Дніпра — «навпроти» Енергодару, і це всім відомо. А міномети не «долають» такі дистанції, та навіть якщо б дивом змогли, то у місті було б чути лише звук «прильоту», проте аж ніяк не обидва та ще й з таким інтервалом!

«Люди мають вуха, очі та розум! І тому вони добре усвідомлюють, хто що робить, хто влаштував та множить терор. Звісно ж, країна-агресорка намагається дискредитувати Україну, але докази військових злочинів росії — беззаперечні», — йдеться у повідомленні.

Раніше Україна закликала МАГАТЕ відвідати ЗАЕС, яку окупанти погрожують підірвати.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена