Внаслідок російського обстрілу, помер працівник Запорізької АЕС

Обстріляли практично впритул

Напередодні, 22 серпня, у лікарні помер працівник Запорізької атомної електростанції. Про це повідомили у прес-службі «Енергоатома» в «Telegram».

Чоловік отримав поранення внаслідок російських обстрілів захопленого окупантами Енергодару. На момент ворожої атаки він був в автомобілі таксі. Крім того, один чоловік загинув на місці події.

«Загинув слюсар цеху теплової автоматики та вимірювань Владислав Мітін, 1996 року народження. Чоловік залишився живим внаслідок обстрілу Запорізької ТЕС. Він опинився у лікарні. Втім, від отриманих важких поранень, за декілька годин помер у реанімації», — повідомили в Енергоатомі. 

Своєю чергою, мер Енергдара Дмитро Орлов уточнив: судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автомобіля з рівними отворами, машину обстріляли практично впритул, ймовірно, з автомата.

Крім того, мінометними обстрілами в Енергодарі було пошкоджено центральний тепловий пункт.

Нагадаємо, що нещодавно повідомлялося, Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки після захоплення російськими військовими та періодичними обстрілами станції.

Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів, щоб примусити росію звільнити ЗАЕС.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена