Вночі ворог атакував Україну безпілотниками та бомбами: що відомо

Ворог тероризував низку областей

В ніч на 1 жовтня ворог масовано атакував  низку областей України. Застосовував безпілотники та авіабомби. Про руйнування відомо з даних голів ОВА.

Загалом в ніч на 1 жовтня знищено 15 БПЛА типу «Шахед», з них 14 на Одещині й один на Миколаївщині. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони «Півдня» Наталія Гуменюк, інформує Цензор.НЕТ 

Вона зазначила, що ворог завдав дронову атаку змішаного типу. Росіяни намагалися плутати маршрути і максимально завантажувати систему ППО.

Гуменюк розповіла, що на Миколаївщині відбулося влучання у складські приміщення. Там триває розбір завалів і гасіння пожежі, але інформація про постраждалих не надходила. 

Водночас Херсонщину атакували 16 коригованими авіабомбами (КАБ). За словами Гуменюк, ворог також продовжує завдавати балістичні ракетні удари.

Так Черкаську область було атаковано ударними БПЛА. Є влучання по промисловій інфраструктурі в Умані. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець

«У результаті виникли пожежі на складських приміщеннях. Зокрема, де зберігалось зерно. Попередньо постраждала одна людина. Вона доправлена до лікарні», - йдеться в повідомленні.

Зараз триває ліквідація наслідків. На місці працюють усі профільні служби. Правоохоронці фіксують чергові злочини російських терористів. 

Також під ворожими ударами цієї ночі опинилися Кривий Ріг, Нікополь, Синельниківський район. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

«Вночі ворог атакував Кривий Ріг безпілотниками. Один знищили захисники з ПвК »Схід«. Але, на жаль, сталися і влучання по цивільній інфраструктурі», - йдеться в повідомленні.

Є руйнування. Виникла пожежа – рятувальники вогонь локалізували.

Вночі Нікополь агресор обстрілював з важкої артилерії. Вдарив і по Великомихайлівській громаді Синельниківського району. Пошкоджені лінія електропередач та газогін.

«Всюди минулося без загиблих і постраждалих», - зазначив Лисак. 

Найгіршого удару зазнала 1 жовтня, Херсонська область. Туди ворог скинув 10 авіабомб.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, інформує Цензор.НЕТ .

Цієї ночі в Станіславові під обстрілами постраждало четверо людей. Ще одна людина перебуває під завалами. Вранці 1 жовтня також обстріляли околиці Херсона, зникло світло, але енергетики вже працюють на місці обстрілу.

Загалом, за останніх сім-вісім днів окупанти скинули на область 166 авіабомб. Толоконніков наголосив, що у Херсоні та області великі руйнування через те, що дуже збільшилась кількість авіаударів.

Додамо, що авіабомби, які скидають росіяни, залишають яму діаметром 30-40 метрів.

Читайте також: у Генштабі розповіли, на яких напрямках українські бійці мають успіх

Якщо бомба влучає в будинок, то від нього практично нічого не залишається. А вибухова хвиля руйнує будинки в радіусі 20-30 метрів і пошкоджує житло в районі кілометра.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також