Вода з Каховської ГЕС загрожує затопленням Каховки та населених пунктів біля Херсона

Вже почалося підтоплення Нової Каховки…

Фото: OUKR.INFO

Обстановка на південному напрямку лишається напруженою.

Як повідомляє ОК «Південь», на Каховській ГЕС вже створено передумови для затоплення кількох населених пунктів. Адже підтоплення Каховки вже почалося. А нестабільна робота ГЕС може спровокувати стихійне лихо навколо Каховського водосховища, в якому міститься орієнтовно 18 кубічних кілометрів води.

Як повідомлялося, російські окупанти не дозволяють відремонтувати два гідроагрегати на Каховській гідроелектростанції. Через це частково затопило Нову Каховку і виникла загроза для навколишніх сіл та окупованого Херсона.

Наразі на захопленій окупантами Каховській гідроелектростанції скидаються великі обсяги води, оскільки не працюють два гідроагрегати, які окупанти не дають змоги відремонтувати. Це вже призвело до часткового затоплення Нової Каховки, набережної та місцевого парку. Під загрозою є навколишні села та окуповане місто Херсон.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська, які вторглися до Херсонської області з окупованого Криму, захопили Каховську ГЕС та головну споруду Північнокримського каналу, шлюзи якої до 2014 року регулювали подачу дніпровської води до півострова.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також