Водій, який розтрощив браму Личаківського цвинтаря, почав заперечувати свою участь у ДТП

Нібито це був не він

У Личаківському районному суді розглядали дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності водія, який у ніч на 15 січня, в комендантську годину, в’їхав у одну з головних брам Личаківського цвинтаря. 

Суд заслухав особу, яку притягують до адміністративної відповідальності, та свідків – патрульних поліцейських і керівника ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

Відповідач пояснив, що правопорушень, які йому інкримінують, він не вчиняв і за кермом автомобіля взагалі не перебував. Також зазначив, що цей автомобіль належить не йому, а його знайомому. За інформацією поліцейських, саме відповідач попросив їх викликати евакуатор і залишався на місці події доти, поки пошкоджене авто не евакуювали.

На засіданні свідки ідентифікували відповідача як особу, яка вчинила це ДТП. 

«Із записів камер відеоспостереження видно, як автомобіль на великій швидкості в’їхав у браму. Видно також, як винуватець ДТП вийшов з цього автомобіля, ходив кругами, переходив дорогу, повертався назад і в подальшому пішов вулицею Шімзерів. Зафіксовано, як приїхали поліцейські і його зупинили. На відео видно, що це – відповідач», – розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Олександр Дмитрів.

Заступник командира роти управління патрульної поліції у Львівській області, капітан поліції Олександр Савицький, теж вважає, що винуватець ДТП і відповідач – це одна особа. Поліцейський зазначив, що відповідач перебував у стані алкогольного сп’яніння, намагався покинути місце події та пропонував «домовитися». 

«Під’їжджаючи до місця ДТП, я побачив чоловіка, який йшов по іншій стороні вулиці. Я зупинив його, попросив залишатися на місці. Від нього йшов різкий запах алкоголю. Зі стовідсотковою впевненістю можу сказати, що я зупинив відповідача. Перша його реакція: «дозвольте мені піти», «давайте домовимося», «вимкніть відеореєстратор». Це все зафіксовано на нагрудному відеореєстраторі. Тобто, людина хотіла покинути місце події. У мене були підстави вважати, що він, можливо, причетний до цього ДТП, до керування цим транспортним засобом. Я попросив його залишитися на місці події.

Важливо, що це відбувалося в комендантську годину. Людей, які б були схожі на відповідача, поряд не було. На місці події був відповідач», – сказав Олександр Савицький.

Відповідач на місці події пройшов тест на наявність алкоголю в крові: результат – 1,6 проміле. Цей показник перевищує допустиму норму у 8 разів. Вже у «кабінеті водія», на вул. Кульпарківській, 95, він у присутності нарколога відмовився проходити повторний огляд.

Нагадаємо, 15 січня автомобіль «BMW» їдучи вулицею Шімзерів, здійснив зіткнення з кам'яною брамою Личаківського цвинтаря. Перевірка на пристрої «Drager» підтвердила здогади — 1,60 проміле алкоголю в крові у водія.

Відомо, що за пошкоджену браму Личаківського цвинтаря у Львові, водій заплатить більше 700 тис грн.

Наступні судові засідання у цих справах відбудуться 22 березня.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт