Водія, який збив львівського дизайнера Петра Нестеренка-Ланька, звільнили від покарання

nester
nester

На трасі «Львів–Шегині», у Городоцькому районі Львівщини, збили на пішохідному переході Петра Нестеренка-Ланька. Він був відомим львівським дизайнером і засновником «Lviv Fashion Week». Внаслідок аварії, чоловік загинув на місці. Це трапилося в листопаді 2020 року, а вже 27 квітня суд звільнив від покарання водія.

Про це з матеріаів судового засідання пише «24 канал».





Враховуючи всі обставини та примирення з рідними загиблого, водію дали лише рік іспитового терміну. Також він має сплатити 13,7 тисяч гривень судових витрат.


У матеріалах засідання йдеться про те, що 35-річний Олег Я. повністю визнав свою вину. Чоловік розповів, що аварія трапилася несподівано та він намагався допомогти потерпілому.


Зважаючи на це, суддя Городоцького районного суду Наталія Яворська визнала Олега Я. винним. За вчинення смертельної аварії йому призначили три роки позбавлення волі.


Винуватець аварії повністю відшкодував батькам дизайнера моральну й матеріальну шкоду. За це мати загиблого попросила не карати водія суворо. Вона також зазначила, що претензій до нього не має.


Завдяки каяттю і примиренню з батьками дизайнера, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання. Тепер він лише має впродовж року періодично з’являтися до органів державної пенітенціарної служби. Також чоловік повинен повідомляти про зміну місця проживання та роботи.




varta1.com.ua: Новини