Водіям: на Львівщині облаштували засоби для примусового зниження швидкості (ПЕРЕЛІК МІСЦЬ)

2021-09-02-132719
2021-09-02-132719

На автошляхах державного значення Львівщини облаштували сучасні засоби заспокоєння руху. До переліку стандартних засобів, які використовували на дорогах для заспокоєння руху, додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

Як інформує «Варта1», у Службі автомобільних доріг у Львівській області повідомили, що станом на сьогодні відповідні дорожні облаштування заспокоюють рух транспорту перед населеними пунктами на автомобільних дорогах Т-14-20 «Яворів–Грушів», Т-14-25 «Миколаїв–Городок–Жовква–Кам’янка-Бузька–Бібрка» та М-30 «Стрий–Ізварино».

«Чимало водіїв нехтують правилами дорожнього руху, зокрема, встановленим швидкісним режимом, що призводить, подекуди, до жахливих наслідків. Завдяки введеним новим стандартам ми влаштовуємо засоби для примусового зниження швидкості, які вже давно діють у європейських країнах. Така практика у Європі посприяла зменшенню показників аварійності у населених пунктах. Тепер і в Україні завдяки нововведенням, очікуємо зменшення кількості ДТП у селах та містах», — зазначив речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

З 1 листопада 2020 року набули чинності національні стандарти ДСТУ 4123:2020 «Безпека дорожнього руху. Засоби заспокоєння руху. Загальні технічні вимоги», які визначають вимоги до застосування та облаштування засобів заспокоєння дорожнього руху. До переліку стандартних засобів, які використовували на дорогах для заспокоєння руху, додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

До цього в Україні використовували лише так званий «лежачий поліцейський». Будь-які інші застосування світових практик відбувалися лише «на власний страх і ризик» інженерів-проєктувальників автодоріг.

varta1.com.ua: Новини