"Водієві погано!": 17-річний пластун врятував пасажирів маршрутки від ДТП(ФОТО)

кернтгн
кернтгн


Олександр з Мелітополя, 17-річний пластун, врятував пасажирів маршрутки від ДТП та надав першу домедичну допомогу водієві, якому стало погано за кермом. Про це розповіли «Варта1» на сторінці Пласту.






“Пасажири кричали: «Водієві погано!», «Зупиняйте автобус!», — розповідає Олександр, — я з кінця салону добіг до сидіння водія, вирулив на нашу смугу руху і зупинив маршрутку”.



Олександр більше року пластує в осередку Мелітополя, саме на пластових вишколах навчився алгоритму дій в екстрених ситуаціях та наданню першої домедичної допомоги. Тож хлопець не розгубився і в цій ситуації.






Викликав швидку допомогу та до їх приїзду, разом із ще кількома пасажирами, надавав водієві першу допомогу: “Водія трясло, ми притримували йому щелепу та голову, щоб уникнути травм та асфіксії”, — каже хлопець.


“Проводимо такі вишколи досить часто. Ось з останнього важливого — про поведінку у критичних ситуаціях при аваріях та катастрофах”, — розповіла заступниця станичного мелітопольського осередку Пласту Ганна Микільська.


У пластовій методі є цілий ряд “вмілостей”, які вивчають діти.


Серед таких вмілостей є “Перша домедична допомога”.



varta1.com.ua: Новини