Воєнком із Закарпаття змушував солдатів будувати йому маєток (ФОТО)

Підлеглі виконували протиправну вказівку свого тодішнього керівника у службовий час, отримуючи при цьому грошове забезпечення

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора України, 44-річний експосадовець порушив порядок проходження військової служби та в умовах воєнного стану залучив шістьох військових до будівництва і ремонту приватного будинку, що знаходиться на земельній ділянці його близької родички у селищі Перечин на Закарпатті.  

Підлеглі виконували протиправну вказівку свого тодішнього керівника у службовий час, отримуючи при цьому грошове забезпечення. Їм безпідставно нараховано понад 527 тис грн бюджетних коштів. 

Прокурори заявили до суду цивільний позов для відшкодування завданих державі збитків.  Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 800 тис грн застави, яку він сплатив. Крім цього, його звільнено із посади.  

Як повідомляє ДБР, працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він змушував солдатів будувати йому приватний маєток.

Влітку 2023 року ДБР викрило посадовця у взаємодії з Нацполіцією. За наказом посадовця підлеглі військовослужбовці з січня до серпня минулого року замість служби проводили будівельні роботи у його маєтку.

На будівництві постійно працювали п’ятеро солдатів. Ще один підлеглий за погодженням з керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю. Попри це усі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм було безпідставно нараховано і виплачено понад 500 тисяч грн.

Читайте також: чоловік, якого на вокзалі у Чернівцях силоміць забрали працівники ТЦК і відправили у штурмову бригаду, оголосив голодування.

Колишнього військового комісара обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також