Воєнний стан: у Львові приватні відеокамери доєднають до міської системи відеоспостереження

У місті, наразі, 1 тисяча відеокамер

Ілюстрація: Вікіпедія

У Львівській громаді дані з приватних відеокамер долучать до міської комплексної системи відеоспостереження. Це насамперед підвищить рівень громадської безпеки та дозволить швидко реагувати на реальні чи потенційні загрози.

Відповідне рішення «Про функціонування комплексної системи відеоспостереження Львівської міської територіальної громади» сьогодні затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, зараз міська система відеоспостереження об’єднує понад 1 тис камер, встановлених в основному за кошти міста і органів поліції, та синхронізована з обласною.

«Це дає можливість якісно взаємодіяти з правоохоронними органами та здійснювати превентивну діяльність», — зазначив Забарило.

Окрім розширення системи відеонагляду шляхом доєднання існуючих камер, у Львівській громаді встановлюють і нові. Так, з початку військового вторгнення росії тут облаштувати 197 відеокамер у межах програми «Безпечне місто». За кошти органів поліції у цьому році планують встановити ще 470.

Також місто співфінансуватиме облаштування систем відеонагляду в будинках та на довколишніх територіях за програмою «Безпека житлових кварталів». Вона передбачає, що закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці — 50/50.

Як повідомлялося, у Львові контролери «Львіватодору» затримали російського диверсанта.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також