Володимир Путін наказав привести сили стримування, включаючи ядерну зброю, у підвищену бойову готовність

Президент Росії Володимир Путін наказав привести сили стримування своєї країни, включаючи ядерну зброю, у підвищену бойову готовність. Про це повідомляє «CNN».

«Високі посадовці провідних країн НАТО дозволили собі агресивно коментувати нашу країну, тому наказую міністру оборони та начальнику Генерального штабу [ЗС РФ] привести Сили стримування російської армії у бойову готовність», — сказав Путін під час телевізійної зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генштабу Збройних сил Росії Валерієм Герасимовим.

Міністр оборони Росії погодився.

«— Так, сер», — відповів Шойгу.

Президент Російської Федерації заявив, що санкції проти Росії є незаконними.

Як повідомляє державне інформаційне агентство «РИА Новости», з посиланням на Міноборони РФ, стратегічні сили "покликані стримувати агресію проти Росії та її союзників, а також розгромити агресора (завдати йому поразки), у тому числі у війні з Росією застосуванням ядерної зброї».

У Білому домі Джен Псакі прокоментувала таке рішення Кремля, зауваживши, що цей наказ є шаблоном поведінки Путіна через надумані Кремлем «загрози», пише «ТСН».

«Це модель поведінки, яку ми бачили від президента Путіна в ході цього конфлікту, який створює загрози, яких не існує, щоб виправдати подальшу агресію. Світова спільнота та американський народ повинні дивитися на це крізь цю призму», — сказала вона в ефірі телеканалу «АВС».

Псакі відповіла також, що США готові надіслати більше гуманітарних, економічних та оборонних військових поставок. 

«Хочу відзначити, що санкції, про які ми оголосили вчора [про відключення низки російських банків від SWIFT], ставлять Росію в один ряд з Іраном, відрізаючи її від банківської системи зі світовою спільнотою», — сказала Псакі. 

США за словами прессекретаря залишаються у тісному контакті з президентом України Володимиром Зеленським і похвалила його за його лідерство впродовж перших декількох днів нинішньої війни. 

«Він мужньо виступає проти вторгнення президента Путіна і російського керівництва. Ми будемо підтримувати з ним тісний контакт», — пообіцяла речниця Білого дому.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також