Володимир Зеленський назвав єдиний спосіб вплинути на путіна

Заборона на видачу віз російським громадянам

Володимир Зеленський вважає, що заборона на видачу віз російським громадянам може призвести до того, що народ росії почне тиснути на рішення володимира путіна якнайшвидше закінчити війну. Про це він розповів в інтерв’ю «The Washington Post».

Зеленський підкреслив, що у «візовому бані» немає нічого такого, щоб «відібрало б право на життя», назвавши ці санкції «дуже хорошими і мирними». 

"Західні країни можуть ввести заборону на в’їзд всіх громадян РФ в країни Євросоюзу... Я з самого початку сказав, що вважаю найважливішими санкціями закриття кордонів, тому що вони відбирають чужу територію. Що ж, нехай живуть у своєму світі, поки не змінять свою філософію.

Отже, країни закривають кордони і вводять ембарго на енергоресурси. Особисто моя думка, що всі інші варіанти — слабші. Повного ембарго на постачання енергоресурсів немає, кордони не закриті", — констатував Зеленський.

Зеленський закликав усіх росіян без винятків відправити до Росії. 

«Якими б не були громадяни Російської Федерації — є ті, хто підтримує війну, є хто не підтримує, — їхні діти навчаються за кордоном, в школах, вишах і так далі. Нехай їдуть в Росію. Нічого страшного в цьому немає, нехай їдуть туди. Не назавжди, будь ласка, нехай вони повернуться. Вони просто зрозуміють тоді», — відповів президент.

Росіяни можуть вплинути на дії Кремля. 

«Вони кажуть: «О, ми тут ні до чого, і всі люди не можуть нести відповідальність». Вони можуть. Вони обрали цих людей і тепер з ними не боряться, не сперечаються з ними і не кричать на них. Росіяни, які публічно виступають проти війни, — це поодинокі випадки, і ці люди сидять у в’язницях. Але нехай росіяни їдуть додому, нехай всі їдуть у росію», — висловився він. 

Заборону на видачу віз російським громадянам Зеленський вважає єдиним способом вплинути безпосередньо на самого Путіна.

«Це єдиний спосіб вплинути на Путіна. Тому що у цієї людини немає іншого страху, крім страху за своє життя. І його життя залежить від того, загрожує йому його населення, чи ні. Більше йому нічого не загрожує. Тому, коли його населення буде тиснути на його рішення, тоді будуть і результати. І війна закінчиться. Це дуже зрозумілі санкції, вони дуже прості. Справа не в грошах, не в газі або трубах і не в тому, що взимку у німців не буде тепла. Просто закрити кордони на рік — і побачиш результат», — додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський розповів, чому влада не попередила українців про вторгнення росії.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також