Володимир Зеленський назвав умову для зустрічі з Путіним

Глава держави готовий зустрітися виключно для припинення війни

Фото :інформативне

Президент України Володимир Зеленський готовий зустрічатися з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним лише для вирішення питання припинення війни.

Про це глава держави сказав під час виступу в Українському домі в Давосі (Швейцарія) у форматі запитання — відповіді.

«У них така структура прийняття рішень у державі, що без нього ніякі рішення не приймаються. І ми це з вами повинні чітко усвідомлювати. Усі інституції у них об’єднані одним рішенням — рішенням президента Російської Федерації. І якщо ми говоримо про конкретне рішення щодо припинення війни, — то без нього цього рішення не буде», — наголосив президент  України.

«Тому не обійдеться без зустрічі з президентом Російської Федерації. А після того, що вони наробили (воєнні злочини росіян у Бучі та інших містах — «УНІАН»), авжеж, ви розумієте, що великих бажань щодо цих зустрічей точно немає. І великих бажань зустрічатися з посередниками немає і не повинно бути, і не буде. Тому я, у принципі, не сприймаю будь-яку зустріч з будь-ким з Російської Федерації, окрім президента Російської Федерації, і у тому випадку, якщо на столі буде одне питання — припинення війни. Все. Про інше нема про що говорити», — сказав Володимир Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також