Володимир Зеленський заявив «Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє, зайвого нам не треба» (відео)

Важливо, щоб росія зрозуміла невідворотність покарання

Фото:інформативне

Зеленський поспілкувався зі студентами французьких університетів та розповів, коли закінчиться війна для українського народу.

Розв’язана росією війна завершиться тоді, коли Україна поверне свої території, людей, мир, свободу і право вибору.

Важливо, щоб росія сіла за стіл перемовин і зрозуміла невідворотність покарання і великої помилковості своїх кроків.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування зі студентами французьких університетів.

«Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє. Це є правда. Я відверто кажу: нам не потрібно зайвого… Ми хочемо повернути мир у нашу державу, на нашу землю», — зазначив глава держави.

Він розповів, що українці хочуть повернути свою землю, людей, свободу й право вибору.

За словами глави держави, Росія по черзі забирала, окуповувала всі права українця: право на землю, право вибору.

«Врешті-решт ми дійшли до права жити», — зауважив президент, додавши, що зараз «ми виборюємо наше життя — втрачаючи наше життя».

Водночас, Зеленський наголосив на важливості того, щоб Росія сіла за стіл перемовин і, за його словами, «зрозуміла невідворотність покарання і великої помилковості своїх кроків.

Він пояснив, що це має бути саме діалог, а не ультиматуми.

«Заради миру в Україні ми готові спілкуватися, аби це не було дуже пізно, тому що з кожною Бучею, з кожним Маріуполем, з кожним таким кроком, містом, де є десятки поховань, зґвалтувань і страждань, із кожним таким кроком можливості й бажання щодо дипломатичного вирішення цього питання втрачаються», — зазначив Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також