Володимир Зеленський звільнив очільника СБУ на Харківщині

«Не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе»

Фото:інформативне

Президент Зеленський, сьогодні, 29 травня, вперше з візитом виїхав за межі Київщини та відвідав Харків і Харківську область.

Зокрема, відвідав Харків — і саме місто, і передові позиції українських військових в області.

Про це лідер України розповів у відеозверненні, яке транслювалося в ефірі інформаційного телемарафону.

«Харків пережив страшні удари окупантів. Чорні, обпалені вогнем, напівзруйновані житлові будинки міста дивляться своїми вікнами на схід і північ — туди, звідки била російська артилерія. Звідки прилітала російська бойова авіація. Вони дивляться на Росію. І у них зараз, як у дзеркалі, російська держава може побачити себе. Побачити, скільки всього вона програла за ці 95 днів повномасштабної війни проти України», — зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що Росія вже програла не тільки битву за Харків, не тільки битву за Київ і північ нашої країни.

"Вона програла власне майбутнє і будь-які культурні звʼязки з вільним світом. Вони всі згоріли. Зокрема, і там, на Салтівці.

У Харкові президент провів нараду з керівництвом області та міста.

«У них співпраця на сто відсотків — армія, поліція, мер Харкова, обласна державна адміністрація — всі дійсно працюють на перемогу і роблять це дуже ефективно. На жаль, цього не скажеш про місцеве керівництво по лінії Служби безпеки України», — зазначив очільник держави.

Президент звільнив очільника СБУ області Романа Дудіна.

«За те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто. Які мотиви — правоохоронці з’ясують», — пояснив глава держави.

Зеленський нагадав, що третина Харківщини досі під окупацією і запевнив, що всю територію обовʼязково звільнять.

Також перед поїздкою він підписав указ про нагородження українських захисників і захисниць. 222 учасники бойових дій відзначені державними нагородами.

Частину нагород з цього указу та інших, що були підписані раніше, президент вручив під час поїздки.

Крім того, глава держави обговорив з місцевою владою післявоєнне відновлення Харкова і Харківської області.

«Маємо застосувати тільки передові ідеї, тільки сучасні технології при відбудові. Зокрема, і безпекові технології. І найкращі пропозиції від наших партнерів. Як і Харків, так і всі інші міста і громади нашої країни, які зачепила війна, маємо зробити такими, щоб вони виглядали найбільш сучасно в Європі», — підсумував Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також