Волонтерку з білорусі, яка допомагала у Бучі, висилають з України: у рідній країні їй загрожує ув’язнення

Відомо, що жінка потрапила в російську окупацію у Бучі та почала волонтерити

ФОТО: Карина Потьомкіна

З України висилають білоруську волонтерку Карину Потьомкіну, яка лише 30 червня отримала «Подяку» за волонтерську роботу у звільненій від російських окупантів Бучі.

Про це вона написала на своїй сторінці у «Facebook» 9 липня.

У пості йдеться, що жінка має залишити Україну за приписом Державної міграційної служби, і опублікувала фото позначки у своєму паспорті.

Відповідно до позначки, датованої 5 липня, кінцевий термін перебування Потьомкіної в Україні спливає у четвер, 14 липня. 

У коментарі «Настоящему времени» Потьомкіна зазначила, що досі перебувала на території України без реєстрації: вона жила та працювала у Бучі. За словами жінки, вона «легально перебувала на території України 180 днів», але документи на політичний притулок не подавала.

Жінка телефонувала до міграційної служби України, де їй сказали, що поки не приймають заяви про надання притулку, тому що в країні воєнний стан, але пообіцяли передзвонити, «коли війна закінчиться».

Згодом, співробітник міграційної служби забрав у Потьомкіної паспорт і сказав, що їй буде виписано штраф за порушення умов перебування в Україні, але «мінімальний, бо вона волонтер».

Нагадуємо, що харківська волонтерка розвозить їжу та ліки по «гарячих точках» на велосипеді.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також