«Вона вихована в любові до України»: попрощалися з 28-річною Героїнею «Аїдою» (ФОТО, ВІДЕО)

Вічна пам'ять!

Вчора, 30 грудня, у Харкові поховали загиблу під час виконання бойового завдання на бахмутському напрямку 28-річну медикиню Владиславу Черних «Аїду». Про це пише Суспільне.

Владислава приєдналася до добровольчого підрозділу «Хартія» у травні. Спочатку служила бойовою медикинею, потім перейшла до аеророзвідки.

Владислава була сміливою людиною, говорить її побратим, аеророзвідник Дмитро.

«Жодного разу вона не давала нікому називати себе дівчинкою, вона робила такі справи, які не кожен чоловік може. Вона героїчно врятувала життя нашому побратиму під час обстрілу. Його було тяжко поранено. Улюблений її борт — бомбер, який міг нести 20 кілограмів, тож вона з усією любов'ю могла спричинити деякі речі окупантам», — розповів розвідник..

Громадська панахида за Владиславою проходила у приміщенні фармацевтичного університету, який раніше очолював її батько Валентин Черних. 

«Сьогодні ми прощаємося з нашою донечкою, нашою Владою. Я хочу вам сказати, що багато чого в цьому світі трапляється не просто так. Це лом у душі, настали ті часи, коли нічого й ніколи не повернеш назад. Ми всі йдемо до змін. Настануть кращі часи, на жаль, за все треба заплатити. Сьогодні Україна платить своїми дітьми, своїми людьми, своєю територією», — сказала мати загиблої Валентина Черних.

«Ми сьогодні говоримо про Україну, бо ми об'їздили може 60 чи 70 країн, але краще України не знайти. Сьогодні ми прощаємося з незвичайною людиною і не тому, що це наша донька, це донька нашого часу. Вона вихована в любові до України, спробуйте лише зачепити українську мову чи Україну, вона очі видряпає. Вона не просто пішла на війну. Після двох місяців у підвалі, де ми сиділи, Влада прийшла і каже: мама і тато, я йду на передову воювати. Я потрібна там, де потрібна. Я лікар, я маю допомагати пораненим», — сказав батько Владислави Валентин Черних.

Раніше повідомлялося, на війні загинув випускник історичного факультету Львівського національного університету імені І. Франка.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт