«Вор в законі» зі Львівщини може отримати довічне позбавлення волі

«Андрій Львівський»

50-річний уродженець Львівської області «вор в законі» на прізвисько «Андрій Львівський» обвинувачується у вбивстві, незаконному поводженні зі зброєю та підробці документів. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У 2009 році спільно з іншими особами він вбив свого друга та партнера по бізнесу. «Андрій Львівський» прагнув отримати найвищий статус у злочинній ієрархії - «вор в законі», а його товариш через конфлікт збирався ініціювати так звану «сходку» та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. У разі проведення такого зібрання підозрюваний втратив би шанс отримати статус «вора в законі», тому вирішив позбутися свого бізнес-партнера.

У жовтні 2012 року «Андрія Львівського» «коронували» і надали статус «вора в законі». З того часу обвинувачений почав контролювати діяльність злочинних груп, «тіньові» схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний «общак».

У 2020 році для уникнення кримінальної відповідальності чоловік залишив Україну та, використовуючи підробні документи, переховувався закордоном.

Місце перебування «Андрія Львівського» встановлюється.

Він обвинувачується у вчиненні правопорушень, передбачених п.п. 6,12, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3,4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: на Львівщині сталася смертельна ДТП (ВІДЕО 18+)

«Вору в законі» загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також