Ворог атакував Україну безпілотниками: що відомо (ФОТО)

Більшість цілей збили сили ППО

Сили ППО України під час атаки рф уночі 8 лютого знищили 11 із 17  ударних БПЛА-камікадзе типу Shahed. Про результати відбиття цього ворожого нападу розповіли в Повітряних силах ЗСУ.

Протиповітряна оборона працювала в чотирьох областях, переважно на півдні.

Нині відомо про влучання в Одеській області та Миколаївщині – з руйнуваннями, та на щастя без постраждалих.

Окупанти запустили 17 ударних БПЛА типу Shahed-136/131 із кримського мису Чауда.

До відбиття атаки залучилися зенітні ракетні підрозділи й мобільні вогневі групи ПС ЗСУ та Сил оборони. Завдяки ним 11 «Шахедів» було знищено в межах Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської та Вінницької областей.

Під час цієї атаки БПЛА в Одеській області зазнали пошкоджень недобудована багатоповерхівка, будівля навчального закладу. Минулося без загиблих і постраждалих.

«Внаслідок нічної дронової атаки на Одесу є пошкодження цивільної інфраструктури. На щастя, без загиблих та постраждалих. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу - пробитий дах, перекриття, вибиті вікна. Пожеж не зафіксовано. Всі відповідні служби працюють. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян», - розповів про наслідки атаки голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

У Миколаївській області відбулися влучання із займанням у приватному секторі. Попередньо, пошкоджено цивільну інфраструктуру, люди не постраждали.

«Ворог атакував Миколаїв БпЛА. Зазнав ушкоджень приватний житловий сектор, виникла пожежа. Також сталось часткове руйнування та зайнялась пожежа на спортивному інфраструктурному об'єкті. Займання оперативно загасили. Травмованих немає.

Додатково працювали аварійні служби міста», - йдеться в повідомленні ДСНС.

Читайте також: у Повітряних Силах розповіли про створення Сил безпілотних систем при ЗСУ

Підрозділи ППО результативно відпрацювали по переважній більшості ворожих цілей.

 

varta1.com.ua: Новини

Читайте також